Zomerzon

De zomer is eindelijk aangebroken: de periode om te genieten van al de gedane werkzaamheden. Net als in ons vorige blog vertel ik u ook nu graag over het wel en wee in onze tuinen, gericht op de gang van de natuur. Helaas is de natuur nu eenmaal niet te voorspellen, dat hebben we de laatste jaren wel gemerkt.

Ook dit jaar zagen we dit erg goed, het werd maar geen zomer. De natuur liep volgens velen achter, maar is dat eigenlijk wel zo? Nee, wij vinden niet dat de natuur achterloopt. In werkelijkheid past deze zich slechts aan het koude weer aan. Alles wat leeft probeert zichzelf op zijn eigen manier in leven te houden bij winterse temperaturen, zo ook onze tuinen. Gelukkig zijn we dus nooit af van de pracht van de natuur, al hebben we er door de lange, natte winterperiode dit jaar wat langer op moeten wachten. We moeten er echter wel zelf voor zorgen dat we van deze schoonheid kunnen blijven genieten. Zo is het belangrijk om de tuin tijdig te bevloeien om te voorkomen dat deze door extreme temperaturen plotseling verdroogt en verdort. Het te lang uitstellen van bevloeien geeft een schadebeeld en kan zomaar het aangename en vele werk aan uw mooie tuin verwoesten. Vooral planten in bakken en potten verdienen tijdens perioden van droogte extra aandacht.

Nieuwe tuin

De zomerperiode is hét moment om al het groeiende en bloeiende om ons heen optimaal te beleven. Het is genieten van de natuur in optima forma met al haar geuren- en kleurenpracht. Het gemaaide gras, het zoemen van de insecten die zorg dragen voor de bestuiving van onze gewassen, en de vogels die na hun overwintering de zomerse vrijheid tegemoet vliegen. Het is heerlijk om bewust te leven in je eigen tuin. Om te kunnen genieten van je eigen plek is het noodzakelijk om je tuin op je eigen manier in te delen en te onderhouden. Kennis van dit soort zaken is niet iedereen gegeven. Ervaring is hierbij ook erg belangrijk. De juiste hovenier kan en zal u zeker willen voorzien van het juiste advies betreffende al uw tuinvragen.

Tot slot wil ik iedereen een goede en fijne vakantieperiode toewensen. Vergeet niet dat water de eerste levensbehoefte is voor alles wat leeft, dus ook voor uw eigen tuin. Mocht u deze zomer buitenshuis vertoeven, zorg er dan voor dat iemand anders regelmatig uw tuin besproeit. 'Zomer ze'!

Vraag ons vrijblijvend om nadere informatie via het contactformulier op de contactpagina.