Blog van Hovenier Het Klaverblad

In dit blog leest u over voorbeeldtuinen en tuinen aangelegd door onze hoveniers. Daarnaast schrijven wij regelmatig over tips en inspiratie voor een geweldige tuin en handig tuinonderhoud.

Een winterrecept

Mooi om te zien, moeilijk om te werken: de tijd om stil te staan bij de rustperiode van de natuur. De winter is dit jaar mild gestemd qua temperatuur.
Lees verder

Een plezierig voorjaarsgevoel

Het snoeien van de tuinen gaat bij ons nog even door. Het seizoen is opgeschoven, maar dat neemt niet weg dat er niets meer kan.
Lees verder

Het groene gras verandert in een herfsttapijt

Er is op dit moment nog volop te doen in de tuinen. Het blad, dat echt overal ligt, kan geruimd worden. Wat kunt u nog meer doen?
Lees verder

Minder steen, meer groen...

Veel mensen kiezen voor een “onderhoudsvrije tuin” en leggen veel tegels in hun tuin. Wat heeft dat voor gevolgen bij extreme weersomstandigheden? Hoe kunnen we hier slim mee omgaan?
Lees verder

Hoe groen is gras?

Door een grasmat regelmatig (ongeveer één maal per maand) te bemesten, blijft deze goed op kleur en ontwikkelen de wortels zich beter voor de uitstoeling. Bevloeien (water geven) is natuurlijk van essentieel belang. Dit geldt overigens voor alles wat leeft.
Lees verder

Snoeien doet groeien

Nu, na de carnavalsdagen, kan het feest voor de tuinen dan eindelijk toch beginnen. Bij het op orde brengen van de tuinen, is snoeien natuurlijk essentieel. Er is overigens een groot verschil tussen knippen en snoeien van beplanting.
Lees verder

Wintertuinen

Zie daar, de kerstdagen zijn gepasseerd en we zijn alweer in de laatste dagen van de 1e maand in het jaar, bezig onze goede voornemens ten uitvoer te brengen met elkaar.
Lees verder

Het is nu al mooi, het wordt nog mooier

En dan bedoel ik het werken, voelen, ruiken, voelen, ruiken, eigenlijk het beleven van de natuur in haar eigen vormen (de tuinen). Ons hoveniersbedrijf neemt u graag mee in het gevoel dat mensen kunnen beleven in hun eigen tuin.
Lees verder

Duurzaamheid

Het voornemen van 2018 van hoveniersbedrijf het Klaverblad was en is: iedere investering wordt een duurzame. Woorden zijn omgezet in daden: de eerste zonnepanelen zijn geplaatst en eigen energieopwekking is van start gegaan.
Lees verder

Nazomeren

De vakantie zit er voor velen van ons weer op. Het droge weer heeft er echter wel voor gezorgd dat de bloeiperiode van de meeste planten vroeg was afgelopen. Gelukkig is het mogelijk om te genieten van een tweede bloei in de tuin.
Lees verder

Heetº nieuws

De overheid verbiedt chemische onkruidbeheersing; en waarom ook niet? Er is een prachtig milieuvriendelijk, duurzaam alternatief voorhanden: heet water!
Lees verder

Zomerzon

De zomer is eindelijk aangebroken: de periode om te genieten van al de gedane werkzaamheden. Net als in ons vorige blog vertel ik u ook nu graag over het wel en wee in onze tuinen, gericht op de gang van de natuur.
Lees verder

Als sneeuw voor de zon..

Het ontspruiten van de natuur. Een schitterende tijd, een goed gevoel, een lach van de dag, de vriendelijkheid van eenieder en inderdaad: wij willen en kunnen dan optimaal genieten van het buitengebeuren.
Lees verder