Ecologische hovenier

Ecologisch gaat vaak samen met duurzaam leven. Daar gaan we met z’n allen steeds bewuster mee om. Ook hoveniersbedrijf het Klaverblad pakt duurzame projecten vol overgave aan: daar waar we kunnen dragen we als bedrijf bij aan een beter leefmilieu, daar waar de klant wil denken we mee in duurzame oplossingen.

Insectenhotel Ecologsche hovenier

Van gemeentelijke verordeningen tot eigen leefstijl

Gemeentelijke verordeningen zorgen ervoor dat de tuinaanleg van nieuwe tuinen letterlijk binnen bepaalde perken moet blijven. Erfafscheiding met klimop en minder bestrating zijn daar voorbeelden van. Bijkomend voordeel: meer groenbeleving zorgt voor meer rust, het thuisgevoel wordt ermee versterkt.

Van ecologisch tuinontwerp to ecologisch tuinonderhoud

Natuurlijk! We gaan graag samen met u op zoek naar het biologisch evenwicht in uw tuin; de keuze (en plaats) van beplanting, (her)gebruik van materialen, onkruidbeheersing met de Wave Weed Control System en het gebruik van biologische meststoffen: we hebben genoeg om over te praten.

Van privé-tuinen tot grotere projecten, van ecologische tuin tot educatie

De tijd van meer groen, minder steen is aangebroken. En dat zie je niet alleen in de privé-tuinen. Ecologische projecten zoals Zonneveld in Best zijn daar voorbeelden van. Een veld vol zonnepanelen, met grazende schapen erbij. Je vindt er ook een ecologische en educatieve tuin: te mooi om waar te zijn? Zeer zeker niet! Een landschappelijke tuin wordt op een ecologische en educatieve manier ingepast:

  • een divers bloemenmengsel komt in het voorjaar en de zomer tot bloei door middel van hydroseeding,
  • samen met studenten van Helicon insectenhotels maken en wilgen knotten,
  • samen met leerlingen van het profiel Groen van het Kempenhorst College snoeiwerk te verrichten.

We zijn er trots op de liefde voor ons vak en de natuur over te kunnen brengen op jongeren.

Een lust voor oor en oog

In de film zie je de 4 seizoenen Zonneveld in Best, ondertussen luister je naar de 4 jaargetijden van Vivaldi. Geniet ervan!

Contact opnemen met vragen over ecologische tuinaanleg

Er zijn legio mogelijkheden om een ecologische tuin te realiseren en te onderhouden. Maar welke passen het beste bij u en uw tuinoppervlak? We bespreken het graag met u! Bel ons op 0499 39 26 51 voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. U kunt natuurlijk ook de contactpagina van deze website bezoeken en een berichtje sturen.