Het is nu al mooi, het wordt nog mooier

En dan bedoel ik het werken, voelen, ruiken, voelen, ruiken, eigenlijk het beleven van de natuur in haar eigen vormen (de tuinen). Ons hoveniersbedrijf neemt u graag mee in het gevoel dat mensen kunnen beleven in hun eigen tuin.

Nu al mooi

Op dit moment staan we weer aan de voorbode van de winterperiode, de herfst. De natuur laat zich zien door middel van het prachtige kleurenpallet, met de bedoeling zich op te maken voor wat er komen gaat (de winter), om zich daarna te kunnen ontspruiten in het voorjaar. De herfst staat voor reservering, de voorbode van de stilstand van de sapstromen van al wat buiten leeft in de vorm van beplanting. Natuurlijk niet alle planten, maar wel het grootste gedeelte daarvan. Een goede voorbereiding voor een optimaal resultaat in het voorjaar is van essentieel belang. Vaak zijn de tuinen vormgegeven middels een ontwerp en is het natuurlijk wel belangrijk dat de basisvormen in goede staat blijven. Laat je moeder natuur haar gang gaan, dan geldt de wet van de sterkste en kan er te zijner tijd veel verloren gaan van een mooi stukje tuinbeleving. Dat wil niet zeggen dat er nooit meer iets aan gedaan kan worden. Maar optimaal genieten van een leuke, mooie, en niet te vergeten fijn aangelegde tuin verdient wel het nodige onderhoud en dat is waar wij voor staan.

Vaak horen we wel gemopper over ons kikkerlandje en al wat ons in de weg zit, vooral het weer. Maar juist door die seizoenen komen we keer op keer in een nieuw stukje tuin-beleving. Hoe mooi zijn nu het herfstzonnetje en de blad-/ bloemverkleuringen in de natuur? En hoe mooi kan de rijp zijn bij de eerste nachtvorst? Of de sneeuwdotten op de oude bloemen van de hortensia’s? En al die pracht krijgen we zomaar.

En dan kunnen wij die pracht nog sturen door er, met een op maat gemaakt tuinontwerp, zelf richting aan te geven waar en op welke plaats wij willen dat die gegeven pracht zich ontplooit. Eigenlijk kunnen we niet beter wensen. Door goed te luisteren/kijken naar je eigen wensen - dit te combineren met een goed ontwerp, vakbekwame aanleg en een kloppend onderhoud - is het leven een rijke beleving, gevormd door al wat leeft. Veel tuinplezier in deze kleurrijke periode!