Minder steen, meer groen... het is gewoon een kwestie van doen!

Op zaterdag 21 september organiseert Best Duurzaam een inspiratie- en informatieochtend over waterhuishouding en vergroening thuis en in de buurt. Veel mensen kiezen voor een “onderhoudsvrije tuin” en leggen veel tegels in hun tuin. Wat heeft dat voor gevolgen bij extreme weersomstandigheden? Hoe kunnen we hier slim mee omgaan?

onkruid beheersing hovenier

Hoveniersbedrijf het Klaverblad zorgt voor antwoorden op die vragen. En meer. De ecologische hovenier laat aan de hand van een voorbeeld zien hoe u in uw tuin het regenwater kunt opvangen om vervolgens, in drogere tijden, uw tuin te kunnen besproeien. Ook zal de Wave Weed Control te zien zijn. Dit is een apparaat met het motto: “Als je aan onkruidbeheersing wil doen, doe het dan zo milieuvriendelijk mogelijk.”

Voor Naast-en-Best...

De informatieochtend wordt georganiseerd voor bewoners van Naastenbest. Maar ook andere inwoners van Best zijn van harte welkom om met de wandeling (start 10.30) mee te gaan, of de doorlopende inspiratie- en informatiemarkt in ’t Tejaterke aan de Max de Bossustraat te bezoeken. Tussen 9.30 en 12.00 uur is er een maquette van een groene straat en een interactief watermuseum te zien. Ook is er van alle initiatiefnemers informatie te verkrijgen over waterhuishouding en vergroening van tuinen en wijken.

Ludieke actie...

Hoveniersbedrijf het Klaverblad zou Het Klaverblad niet zijn, als er geen ludieke actie aan deze inspiratie-ochtend verbonden wordt. David de Leeuw: “Lever een tuintegel in, en u krijgt van ons een gratis stukje groen terug.” En dan spreekt de hovenier vol passie: “De trend van tuinen die verharden, onderhoudsvriendelijk zijn… wij als hoveniers zien dat minder graag. Wij hebben passie voor groen, en het is bewezen: een mens komt meer tot rust als er veel groen om hem heen is. Minder steen, meer groen…het is gewoon een kwestie van doen! 21 September laten we graag zien hoe het mogelijk is om een onderhoudsvriendelijke én toch groene tuin te hebben”.

Kom dus 21 september tussen 9.30 en 12.00 naar ’t Tejaterke en lever je tuinsteen of -tegel in.

Deze informatieochtend is een initiatief van Best Duurzaam, IVN Best, Bewonersoverleg Naastenbest, Waterschap De Dommel, gemeente Best én hoveniersbedrijf het Klaverblad.