Heetº nieuws: Onkruidbestrijding met alleen heet water

De overheid verbiedt chemische onkruidbeheersing; en waarom ook niet? Er is een prachtig milieuvriendelijk, duurzaam alternatief voorhanden: heet water! Onze hoveniers krijgen onkruid, algen en ook mos onder controle met behulp van het vernieuwende apparaat: de Wave Weed Control. Een handzame, multifunctionele machine, die onkruid bestrijdt én verschillende oppervlakten kan reinigen. Er zijn geen onkruidplanten resistent tegen het hete water, dus met de Wave Weed Control zijn we al het onkruid de baas.*

Hoe het werkt…

onkruidbeheersing weed controlDoor onkruid, algen en mos onder de juiste druk te bespuiten met 98° heet water wordt de celstructuur ervan vernietigd: het plantje sterft af. Het dode onkruid waait na een aantal dagen vanzelf weg, of u veegt het even op. Het mooie is dat weersomstandigheden geen enkele invloed hebben op de behandelmethode.

Direct te betreden, aan te raken…

Heeft u kinderen of huisdieren: in tegenstelling tot de verwerking met chemische producten, is het bewerkte onkruid of de bespoten oppervlakte direct te betreden en aan te raken. Eenvoudig omdat er alleen heet water gebruikt is. Ideaal dus als u uzelf, uw kinderen en/of huisdieren chemisch leed wilt besparen.

Ook een opgefrist terras én…

De Wave Weed Control maakt het mogelijk dat onze hoveniers naast onkruidbestrijding ook reinigingswerk kunnen verrichten, passend bij de ondergrond of het voorwerp dat schoongemaakt mag worden. Voorbeelden zijn: tuinmeubilair, erfafscheidingen, schuttingen, muren, beelden en kunstwerken. De reinigingswerkzaamheden voeren wij uit in combinatie met onkruidbeheersing en/of het zomer-/winterklaar maken van uw tuin.

Stapsgewijs:

onkruid beheersing hovenier
 1. Neem contact met ons op en wij bespreken met u de mogelijkheden.
 2. Datum van de werkzaamheden afstemmen.
 3. Uitvoer van de werkzaamheden.
 4. Direct genieten van een onkruidvrij en opgefriste tuin.

Alle voordelen op een rijtje…

Onkruidbestrijding en reiniging met alleen heet water heeft verschillende voordelen:

 • chemievrij;
 • veilig voor mens en dier;
 • duurzaam, zeer lage milieubelasting;
 • geschikt voor elke ondergrond en vrijwel overal toepasbaar*;
 • geen schade voor de omgeving;
 • kent geen resistente onkruiden;
 • weersomstandigheden hebben geen invloed op de behandelmethode;
 • geschikt om onkruid, algen en mossen te verwijderen.

De Wave Weed Control heeft verder als voordeel dat onkruid verwijderen minder tijdrovend werk is geworden.

Voor een persoonlijk advies maken we graag een afspraak: neem daarvoor contact op met David via tel. 0499-392651 of stuur een bericht.

*Onkruid en mossen in een natuurlijke grasmat kunnen we niet bestrijden, want samen met die van het onkruid doden we ook de cellenstructuur van het gras. Met kunstgras daarentegen is dit wel weer mogelijk.