Een plezierig voorjaarsgevoel

Het heeft even geduurd omdat het weer veel vertwijfeling gaf, maar eindelijk is het dan zover: we kunnen de tuinen in. De planten in de tuinen kunnen nog gesnoeid worden, de grond bewerkt en bemest en tuinen kunnen weer gerenoveerd of nieuw aangelegd worden. Het speelt zich weer in alle hevigheid af. Het omslagpunt is nu eindelijk gekomen en bij ons staat gelukkig de telefoon niet stil. Het voelt goed om mensen weer te woord te staan zodat we met veel positieve energie de klanten kunnen bedienen.

We kijken allemaal uit naar het paradijselijke gevoel om in je eigen tuin te vertoeven en te genieten van de groene pracht om je heen. Daar gaan we nu weer de investeringen voor doen. Maar het is niet voor iedereen weggelegd om voor de aanleg van een tuin, een tuinplan te visualiseren. Maar als je eenmaal begonnen bent met veranderen, krijg je gedurende het proces steeds meer zicht op het eindresultaat. Het voelt heerlijk om in de tuin bezig te zijn en het werkt ook aanstekelijk om dit bij anderen te zien.

Voor eenieder wel budget…

Het blijft natuurlijk voor ons altijd een uitdaging om de mensen te bewegen de tuin zodanig te bewerken (bij onderhoud en/of aanleg) dat men er zelf zin in krijgt om iets in de eigen tuin te willen doen. Natuurlijk biedt uw hovenier dienstverlening aan op het breedste vlak, gericht op de tuinen, maar het is erg belangrijk dat de tuin naar de zin van de klant is en niet alleen maar naar de zin van de hovenier. Een goed gesprek en een goede voorbereiding spelen daarbij een grote rol. Prijstechnisch (zeker in deze tijden) is er voor eenieder wel budget, als er maar overleg plaatsvindt.

Openheid van dit soort zaken is natuurlijk essentieel. Bij onduidelijkheden over kosten of over een kostenplaatje zouden we zeggen: maak het bespreekbaar om te kunnen komen tot een mooi, goed en betaalbaar eindresultaat. Dit geldt voor zowel onderhoudswerkzaamheden als voor de aanleg van tuinen.

Snoeien doet bloeden of bloeien?

Het snoeien van de tuinen (onderhoud) gaat bij ons nog even door. Het seizoen is opgeschoven, maar dat neemt niet weg dat er niets meer kan. Er zijn bepaalde planten en bomen die kunnen gaan “bloeden” (= het lopen van de sapstroom na de snoei). Als dit gebeurt slaan we deze planten maar een keertje over. Anders zou het zomaar kunnen gebeuren dat deze plant of boom “doodbloedt”. Om dat risico te beperken adviseren wij te stoppen met snoeien. Bij gebrek aan kennis van beplanting staat de hovenier u graag bij met raad en natuurlijk daad. Zo kleurrijk als wij ons kunnen profileren in deze tijd, zo kleurrijk willen wij zijn en geven wij u graag een positieve impuls voor uw tuin.

Voorjaarsgevoel takken Voorjaar - een nieuw leven

Voorjaar bloemen

Een plezierig voorjaarsgevoel